28 de febr. 2019

El follet Gombau. El rossinyol. Kids 84 edic. Mar-Abr 2019


El Follet Gombau.  
Març-Abril-2019 (6Q)

Hola menuts! Amb la arribada del bon temps els arbres fruiters esclaten en un ventall d’aromes i colors. I tant mateix, també ens arriben un munt d’ocells per fer niu a les nostres contrades. Un dels visitants mes primerencs i que anuncia l’arribada amb el seu encisador cant melodiós, és el rossinyol (Luscinia megarhynchos).

És un ocell petit, d’un color bru, terrós o marronós, excepte la cua que és més aviat vermellosa. El rossinyol  s’alimenta principalment d’insectes, cucs, aranyes i fruits que troba al terra del bosc. El trobarem, gairebé sempre, fen saltirons entre les bardisses i les branques dels matolls als boscos de ribera, a on agrada de fer el niu.

Els seu cant és únic, sense cap mena de dubte, el més melodiós de tots els ocells cantaires. Agrada de refilar cap al tard o el vespre, emplenant la foscor amb la seva inconfusible melodia.

El rossinyol és ocell molt arrelat a la nostra cultura, hi ha un refrany que diu el següent: “Rossinyol engabiat no vola” fen referència a que aquest ocell no suporta la captivitat i aplicant-lo a les persones que no paren mai quietes o amb molts anhels de llibertat.

Bé menuts, de ben segur que quant escolteu el seu inconfusible i melodiós refilar cap a el tard fen una passejada a la vora del riu l’identificareu de seguida.

A reveure menuts! I recordeu sempre les 3xR’s: Redueix, Recicla i Reutilitza.




                          6Q.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada