24 de maig 2018

El follet Gombau. La platja. Kids 88 edic. Maig 2018

 




Hola menuts!
Arriba la calor i tots estem desitjant anar a la platja per gaudir dels primers rajos de sol. Recordem que la platja és un lloc comú,  és a dir, la platja és una zona que pertany a tots els usuaris, és de tots i per a tots.

Ens agrada estirar-nos sobre la sorra de la platja i torrar-nos a la calor del sol (amb protecció solar adient, és clar), escoltant la suau remor de les onades al fons com si d’una banda sonora es tractés. Relax…

El que no ens agrada és trobar llaunes, embolcalls de plàstic, puntes de cigarreta, bosses buides de patates, etc… al lloc on volem col·locar la nostra tovallola. Tampoc ens agrada anar a fer una capbussada i trobar tota mena de objectes i residus surant sobre les brutes aigües. No, això tampoc ens agrada. Un darrer estudi científic diu que cap allà l’any 2050 hi haurà més plàstics al oceans que no pas peixos. Què trist!

Nosaltres en som els responsables d’aquest desastre ecològic, i també som nosaltres els únics que ho podem aturar. Com? Bé, si quan marxes de la platja llences les teves llaunes, embolcalls i demés restes orgàniques i inorgàniques als contenidors adients per a la seva recollida selectiva, segur que hauràs contribuït, a títol personal, a millorar l’entorn, i també, a deixar la platja tal i com a tu t’agradaria trobar-la.

Així que a la platja, recorda també les 3xR’s:
Redueix, recicla i reutilitza. A reveure menuts!

6Q.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada