10 de jul. 2019

El follet Gombau. Els plàstics als nostres mars i oceans. Kids 86 edic. Jul- 2019


Els plàstics als nostres mars i oceans

 



Hola menuts!

Darrerament heu sentit molt a parlar en els mitjans de comunicació del greu problema de la contaminació dels plàstics als nostres mars i oceans. Malauradament, no només son els plàstics un problema important, també ho són la resta de residus i deixalles que s’hi aboquen diàriament.

Per exemple, un Tetrabrik de suc, llet o qualsevol refresc, provoca un efecte abrasiu sobre els organismes que creixen al fons marí i triga entre 25 i 30 anys en desaparèixer. Una llauna de beguda d’alumini pot tallar i lesionar la fauna marina i a nosaltres mateixos quan ens banyem a la platja, i triga entre 200 i 500 anys en desaparèixer. Les tovalloletes de WC, les compreses i els bolquers, són sovint ingerits per diferents espècies marines causant-los indigestions i finalment la mort, i triguen una mitjana d’uns 25 anys en desaparèixer.

També les burilles de les cigarretes són un greu problema, la seva petita mida permet que siguin ingerides per un munt d’espècies marines, amb els greus problemes que això comporta, i triguen a desaparèixer entre 15 i 20 anys. No deixem de banda les piles dels aparells elèctrics, que provoquen una alta contaminació degut a la toxicitat dels seus components, que enverinen qualsevol forma de vida marina, i, malauradament, triguen milers d’anys en desaparèixer.

Tampoc deixarem de banda els plàstics, doncs cada dia tones i més tones de residus plàstics són abocats al mar, amb els greus problemes que això comporta per a la fauna marina i, de retruc, a nosaltres mateixos.

Recordeu que el mar i els oceans no són abocadors i que d’ells depèn la nostra supervivència al nostre planeta blau. 

A reveure menuts!
I recordeu també per vacances les 3xR’s: Redueix, recicla i reutilitza.

6Q.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada