19 de set. 2018

El follet Gombau. La llebre. Kids 81 edic. Sep-Oct 2018


El Follet Gombau.  
Septembre-Octubre 2018 (6Q)

Hola menuts! Hi ha un simpàtic animaló que forma part de la cultura popular i que molts de nosaltres confonem sovint amb el seu cosí germà. Parlem de la llebre (Lepus europaeus), que tot i assemblar-se força al conill, presenta uns trets característics  que la fan totalment inconfusible.

En primer lloc, cal destacar les orelles força llargues rematades amb una taca negre a la punta, així com les llargues potes del darrere que l’hi permeten assolir velocitats sorprenents, d’aquí la dita: “ets mes rapit que una llebre”. La seva silueta també es més estilitzada i més gran que la dels conills, molt mes rabassuts i petits. Destaquen els ulls grans de color grog, sobre el seu pelatge marró, bru i terrós que la mimetitza, per amagar-la dels predadors.

Les llebres tampoc en fan llodrigueres com els conills, fan nius sobre l’herba dels conreus, estepes i camps de cultiu, a on neixen els petits llebretons que en acabar de néixer ja estan coberts de pel i tenen els ulls oberts, per poder confondre’s amb l’entorn i assegurar la seva supervivència.

Bé menuts, les llebres surten a menjar a les darreres hores del dia o primeres del matí, i no es molt difícil veure-les fen saltirons buscant l’herba fresca de la que s’alimenten.

A reveure menuts! I recordeu sempre les 3xR’s: Redueix, recicla i reutilitza.



6Q

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada